Másodszor is elstartolt a szakmabemutató kisfilm készítő verseny középiskolás diákok részére

A szakmabemutató kisfilm készítő verseny keretein belül Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Veszprém Megyei Önkormányzat 17 vállalati partner bevonásával arra kéri fel a Veszprémi Szakképzési Centrum, valamint a Pápai Szakképzési Centrum diákjait, hogy 3-5 perces rövidfilmek formájában mutassák be rendhagyó, innovatív módon a csatlakozó vállalatok által képviselt (hiány)szakmákat.

2017. tavaszán Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával a Pro Veszprém Nonprofit Kft. a „Foglalkoztatási együttműködés a Veszprémi Járásban” című Európai Uniós forrásból megvalósuló projekt keretein belül szakmabemutató- és szakmanépszerűsítő kisfilm készítő versenyt hirdetett középiskolás diákok részére 3 veszprémi székhelyű nagyvállalat bevonásával. Az elkészült kisfilmek az azóta eltelt időben bejárták az országot. A 2 évvel ezelőtti nagy sikerre való tekintettel a felhívás 2019-ben is meghirdetésre kerül Veszprém Megye teljes területére kiterjedően.

A versenyfelhívás során a csatlakozó cégek és a közreműködő megvalósítók célul tűzik ki a szakmatanulás presztízsének visszaállítását, a fiatalok pályaorientációjának segítését, valamint kapcsolati háló kialakítása Veszprém Város és Veszprém Megye munkáltatói, valamint a jövő munkavállalói között.

Napjainkban növekvő tendenciát mutat, hogy a fiatalok pályaválasztási döntéseiben a szükségesnél kevesebb tudatos elem található. A pályaorientáció meghatározó szerepet játszik ezen döntések meghozatalában, és hozzájárulhat ahhoz, hogy a fiatalok nagyobb felelősséget vállaljanak saját pályafutásuk kiszámíthatóbb alakításában a munkaerőpiac igényeire szabottan.

Jelen felhívás keretein belül a szervezők arra invitálják az érdeklődő diákokat, hogy csoportmunkában 3-5 perces videofilmet készítsenek kreatív, innovatív módon a kiíró cégek által céglátogatás keretein belül bemutatott hiányszakmákról, amelyek: villanyszerelő, kőműves, hegesztő, lakatos, felszolgáló, szakács recepciós, CNC gépkezelő, CNC technológus, gépi forgácsoló, könyvelő, járműfényező, gépgyártástechnológiai-technikus, mechatronikai technikus, műanyag-fröccsöntő, asztalos, pék, cukrász, könyvkötő, papíripari- , kötészeti- és nyomdaipari szakmunkás.

A felhíváshoz csatlakozó vállalatok a náluk készült legjobb filmeket díjazásban részesítik.

A részletes versenyfelhívás elérhető az oktatási intézményekben. Jelentkezési határidő 2019. március 8.