gazdaság

Átadták Magyarország első naperőművel kombinált Vanadium-redox flow alapú hibrid villamosenergiatárolóját Öskün
Az Ideona Zrt. a Pannon Egyetemmel és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudomány Egyetemmel partnerségben, konzorciumvezetőként pályázott a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett „Karbonmentes, többlet villamos energia innovatív elektrokémiai árolását elősegítő fejlesztések megvalósítása” pályázatára, melynek köszönhetően Közép-Európában elsőként helyezi üzembe hibrid erőművét.
  • sajtóközlemény
Az Európai Parlament elfogadta az uniós villamosenergia-piac reformját
Az Európai Parlament (EP) csütörtökön megszavazta azt a jogszabályt, amely lehetővé teszi az uniós villamosenergia-piac reformját - közölte a brüsszeli testület.
  • MTI
György László: Magyarország a globális zöldenergetikai fordulat éllovasa
Büszkék lehetünk rá, hogy Magyarország a globális zöld energetikai fordulatnak nem követője, hanem éllovasa - mondta a gazdaságstratégiai feladatokban való szakmai közreműködésért felelős kormánybiztos csütörtökön Rétságon sajtótájékoztatón.
  • MTI
Szijjártó Péter: a paksi bővítés sikere a magyar gazdaság versenyképességének hosszú távú garanciája
A paksi bővítés sikere a magyar gazdasági versenyképesség hosszú távú garanciája, ezért különösen jó hír, hogy a beruházás továbbra is jól halad, és újabb fontos mérföldköveket sikerült elérni az építkezés során - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn az oroszországi Szocsiban.
  • MTI
Varga Mihály: visszatér a növekedési pályára a magyar gazdaság
A magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre pedig újra az uniós növekedési rangsor élmezőnyébe kerülhet - mondta a pénzügyminiszter csütörtökön Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartott előadásában.
  • MTI
A Mol célja, hogy a régió zöldebb, önellátóbb és versenyképesebb legyen
A Mol-csoport frissítette Shape Tomorrow elnevezésű hosszú távú stratégiáját, a vállalat célja, hogy zöldebbé, önellátóbbá és versenyképesebbé tegye a régiót - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.
  • MTI
Vitályos Eszter: Magyarország aktív részese az 5. ipari forradalomnak
Magyarország aktív részese az 5. ipari forradalomnak, és a sikeres gazdaságpolitika szélesre tárta a lehetőségeket az innovációs, az ipari és a technológiai szektorban egyaránt - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára csütörtökön Diósdon.
  • MTI
Energiahatékonysággal kapcsolatos rendeleteket módosított az energiahivatal
Módosította a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) két energiahatékonysággal kapcsolatos rendeletét, új elemekkel bővül az energiahatékonyság-javító intézkedések elszámolását segítő EKR-katalógus, és egyszerűsödik a nagyfogyasztók által kötelezően telepítendő almérőkkel kapcsolatos szabályozás.
  • MTI
Európai akkumulátor-alap indul 500 millió eurós keretösszeggel
Az európai akkumulátor-alapanyag ellátási lánc kialakítását célzó alap létrehozásáról döntött az EIT InnoEnergy és az európai magántőke- és kockázati tőkebefektető vállalat, a Demeter Investment Managers. A forrás induló keretösszege 500 millió euró lesz - közölte csütörtökön az MTI-vel EIT InnoEnergy HUB.
  • MTI
Megemelte éves eredmény-célkitűzését a Mol
A Mol-csoport tisztított, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) elérte az 1335,1 milliárd forintot (3,627 milliárd dollár) az idei első három negyedévben, így a társaság a 4,1-4,4 milliárd dollár közötti tartományba emelte az éves EBITDA-iránymutatást.
  • MTI
1 2 3 4 5 ... »