politika

Szijjártó Péter: a magyar lesz minden idők leginkább bővítéspárti EU-elnöksége
A magyar lesz minden idők leginkább bővítéspárti európai uniós elnöksége, amikor a valós teljesítmény lesz a középpontban a csatlakozási tárgyalások során, nem a megfelelés a politikai nyomásgyakorlásnak - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Brüsszelben.
  • MTI
Kocsis Máté: a gyermekekkel szembeni bűnelkövetőknek nincs kegyelem
A gyermekekkel szembeni bűnelkövetőknek nincs kegyelem - mondta a Fidesz frakcióvezetője pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hozzátéve, a Fidesz-frakció támogatja Orbán Viktor alaptörvény-módosító javaslatát.
  • MTI
Novák Katalin New Yorkban: Magyarország sorsából fakadóan keresztény ország, a háborút pedig nem táplálni kell, hanem megállítani
Amerikai vezető keresztény értelmiségiek előtt tartott előadást a magyarországi politikáról, annak keresztény alapjairól vasárnap Egyesült Államokbeli látogatásának első napján a magyar köztársasági elnök New Yorkban.
  • MTI
Orbán Berlinben: ha a határt nem védjük meg, összeomolhat az egységes uniós belső piac
Ha Magyarország nem védi meg a határait, összeomolhat az egységes európai uniós belső piac -jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Berlinben, a magyar-német gazdasági kapcsolatokról rendezett fórumon.
  • MTI
Oroszország kilép az Európa Tanácsból
Oroszország kilép az Európa Tanácsból, az erről hivatalos értesítést kedden átadták a szervezet főtitkárának, Marija Pejcinovic Buricnak - közölte az orosz külügyminisztérium.
  • MTI
Ukrajnai háború - Borrell: Európának önálló védelemmel kell rendelkeznie biztonsága szavatolására
Európának a NATO-t kiegészítő, önálló védelemmel kell rendelkeznie a biztonság növelése és szavatolása érdekében - jelentette ki Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén szerdán.
  • MTI
Madridi konzervatív csúcs: az Európai Uniót külső és belső támadások fenyegetik
Az Európai Uniót külső és belső támadások fenyegetik - állapították meg nyilatkozatukban az európai konzervatív pártvezetők, akik szombaton zárult, kétnapos madridi csúcstalálkozójukon közös nyilatkozatban foglalták össze álláspontjukat. A konferencián - amelynek házigazdája Santiago Abascal, a jobboldali-konzervatív spanyol párt, a Vox elnöke volt -, részt vett Orbán Viktor miniszterelnök is.
  • MTI
A szociáldemokraták győztek a parlamenti választáson Németországban
A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kapta a legtöbb szavazatot a németországi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson a hétfőn kora reggel közölt hivatalos előzetes végeredmény szerint.
  • MTI
Moszkva a területi épsége elleni támadási kísérletként értékeli a Krími Platformon való részvételt
Oroszország területi épsége elleni támadási kísérletként értékeli egyes országok és nemzetközi szervezetek részvételét a Krími Platformon - közölte Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő a moszkvai külügyminisztérium honlapján kedden megjelent állásfoglalásában.
  • MTI
Lavrov: az Európai Unió együtt dúdol Washingtonnal
Az Európai Unió rögtön az orosz-amerikai csúcs után elkezdte "boldogan együtt dúdolni" az Egyesült Államokkal, hogy Moszkvának a Nyugat elvárásainak megfelelően kell változtatnia viselkedésén a kapcsolatok normalizálása érdekében - írta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hétfőn a Kommerszant című napilapban és a Rosszija v globalnoj polityike című folyóiratban megjelent cikkében.
1 2 3 4 5 ... »