politika

Németh Zsolt: 2019 áttörést jelentett a magyar-amerikai kapcsolatokban
Az idei év áttörést jelentett a magyar-amerikai kapcsolatokban - nyilatkozta Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke szombaton telefonon az MTI-nek Washingtonból a testület egyesült államokbeli látogatása alkalmából.
  • MTI
Brit választások - Johnson: garantálható a bevándorlás csökkenése a tervezett szabályozással
A konzervatív párti brit kormány által tervezett új szabályozással garantálható a bevándorlás csökkenése - mondta vasárnap a brit miniszterelnök.
  • MTI
A közös kormányzás melletti elköteleződést sürgetik a német kereszténydemokraták a szociáldemokratáktól
A koalíciós szerződés melletti kiállásra és a közös kormányzás folytatására ösztökélik a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezetői a Német Szociáldemokrata Pártot (SPD), amely új vezetőséget választott vasárnap véget ért kongresszusán.
  • MTI
Izer Norbert: Magyarország az EU második legnagyobb adócsökkentője
Magyarország az adócsökkentés mintaállama. Az Európai Unióban Magyarországon volt a legnagyobb mértékű adóteher-csökkentés 2017-ben, a tavalyi mérsékléssel pedig ezüstérmes lett az ország - közölte Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár az MTI-vel.
  • MTI
Johnson: elérhető a szabadkereskedelmi megállapodás az EU-val az átmeneti időszak végére
Minden lehetőség megvan arra, hogy Nagy-Britannia szabadkereskedelmi megállapodást kössön az Európai Unióval a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után tervezett egyévi átmeneti időszak végéig - mondta pénteken Boris Johnson brit miniszterelnök.
  • MTI
Német képviselők: a Fidesznek a Néppártban a helye
Német képviselők szerint a Fidesznek az Európai Néppártban van a helye - közölte a Fidesz hétfőn az MTI-vel.
  • MTI
Johnson: a parlament bénultsága miatt kell választást tartani
A brit kormányfő szerint a parlament bénultsága miatt vált szükségessé az előrehozott választások kiírása december 12-re.
  • MTI
Az Egyesült Királyság továbbra is az Európai Unió tagja
Továbbra is az Európai Unió teljes jogú tagja az Egyesült Királyság, amely az EU-tagság megszűnésének (Brexit) előző, e hét elejéig érvényben volt határideje alapján közép-európai idő szerint csütörtök éjfélkor lépett volna ki az EU-ból.
  • MTI
Oettinger: nem várható idén megállapodás az EU 2021-2027-es költségvetési keretéről
Előrelépés igen, de megállapodás nem várható már idén az Európai Unió 2021 és 2027 közötti költségvetési keretéről - jelentette ki szerdán az Európai Bizottság illetékes tagja.
  • MTI
Putyin Budapesten: Magyarország fontos partner a gázszállításban
Oroszország fontos partnernek tekinti Magyarországot az Európába irányuló gázszállításban - hangsúlyozta az orosz elnök szerdán Budapesten.
  • MTI
1 2 3 4 5 ... »