politika

A Tisza Párt érkezik, a KDNP távozik az Európai Néppártból
Az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciója keddi, brüsszeli ülésén 97 százalékos támogatás mellett hozzájárult a Tisza Párt felvételéhez az EPP uniós parlamenti képviselőcsoportjába.
  • MTI
Nacsa Lőrinc: a június 9-i választás tétje, háború vagy béke
Június 9-én létfontosságú választás lesz, a tétje egyszerű: háború vagy béke - mondta Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője hétfőn Kecskeméten.
  • MTI
Szombaton kezdődik a kampány, akkortól lehet jelölteket ajánlani
Szombaton kezdődik a hivatalos választási kampány, attól a naptól a választópolgárok már ajánlásokat is tehetnek a képviselőjelöltekre, listákra.
  • MTI
György László: Magyarország a globális zöldenergetikai fordulat éllovasa
Büszkék lehetünk rá, hogy Magyarország a globális zöld energetikai fordulatnak nem követője, hanem éllovasa - mondta a gazdaságstratégiai feladatokban való szakmai közreműködésért felelős kormánybiztos csütörtökön Rétságon sajtótájékoztatón.
  • MTI
Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament
Megválasztotta Sulyok Tamást köztársasági elnökké az Országgyűlés hétfőn. Az Alkotmánybíróság elnöke, aki a tisztségre egyedüli jelölt volt, 134 támogató szavazatot kapott a titkos voksoláson.
  • MTI
Szijjártó Péter: a magyar lesz minden idők leginkább bővítéspárti EU-elnöksége
A magyar lesz minden idők leginkább bővítéspárti európai uniós elnöksége, amikor a valós teljesítmény lesz a középpontban a csatlakozási tárgyalások során, nem a megfelelés a politikai nyomásgyakorlásnak - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Brüsszelben.
  • MTI
Kocsis Máté: a gyermekekkel szembeni bűnelkövetőknek nincs kegyelem
A gyermekekkel szembeni bűnelkövetőknek nincs kegyelem - mondta a Fidesz frakcióvezetője pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hozzátéve, a Fidesz-frakció támogatja Orbán Viktor alaptörvény-módosító javaslatát.
  • MTI
Novák Katalin New Yorkban: Magyarország sorsából fakadóan keresztény ország, a háborút pedig nem táplálni kell, hanem megállítani
Amerikai vezető keresztény értelmiségiek előtt tartott előadást a magyarországi politikáról, annak keresztény alapjairól vasárnap Egyesült Államokbeli látogatásának első napján a magyar köztársasági elnök New Yorkban.
  • MTI
Orbán Berlinben: ha a határt nem védjük meg, összeomolhat az egységes uniós belső piac
Ha Magyarország nem védi meg a határait, összeomolhat az egységes európai uniós belső piac -jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Berlinben, a magyar-német gazdasági kapcsolatokról rendezett fórumon.
  • MTI
Oroszország kilép az Európa Tanácsból
Oroszország kilép az Európa Tanácsból, az erről hivatalos értesítést kedden átadták a szervezet főtitkárának, Marija Pejcinovic Buricnak - közölte az orosz külügyminisztérium.
  • MTI
1 2 3 4 5 ... »