politika

A szociáldemokraták győztek a parlamenti választáson Németországban
A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kapta a legtöbb szavazatot a németországi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson a hétfőn kora reggel közölt hivatalos előzetes végeredmény szerint.
  • MTI
Moszkva a területi épsége elleni támadási kísérletként értékeli a Krími Platformon való részvételt
Oroszország területi épsége elleni támadási kísérletként értékeli egyes országok és nemzetközi szervezetek részvételét a Krími Platformon - közölte Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő a moszkvai külügyminisztérium honlapján kedden megjelent állásfoglalásában.
  • MTI
Lavrov: az Európai Unió együtt dúdol Washingtonnal
Az Európai Unió rögtön az orosz-amerikai csúcs után elkezdte "boldogan együtt dúdolni" az Egyesült Államokkal, hogy Moszkvának a Nyugat elvárásainak megfelelően kell változtatnia viselkedésén a kapcsolatok normalizálása érdekében - írta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hétfőn a Kommerszant című napilapban és a Rosszija v globalnoj polityike című folyóiratban megjelent cikkében.
Varsó: a V4-országok kormányfői megbeszélést tartanak a közép-európai térség biztonságáról
Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő kezdeményezésére videokonferencia formájában értekezletet tartanak hétfőn a visegrádi csoportot (V4) alkotó országok miniszterelnökei, elsősorban a közép-európai térség biztonsága szerepel napirenden - közölte a varsói kormányzat.
  • MTI
Borrell: kapcsolataink Oroszországgal nem javulnak, a feszültség fokozódik
Az Európai Unió kapcsolatai Oroszországgal nem mutatnak javulást, épp ellenkezőleg, a feszültség több szempontból is fokozódik - jelentette ki Josep Borrell az unió kül - és biztonságpolitikáért felelős főképviselője az uniós tagállamok külügyminisztereinek hétfői videókonferenciája előtt adott sajtónyilatkozatában.
  • MTI
Lavrov: Brüsszel megsemmisítette az unió és Oroszország kapcsolatait
Nincsenek kapcsolatok Moszkva és az Európai Unió között, Brüsszel egyoldalú lépéseivel megsemmisítette őket - jelentette ki kedden a dél-kínai Kujlinban Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, miután tárgyalt Vang Ji kínai kollégájával.
  • MTI
A Hetek nem ismerik el a Krím félsziget Oroszország általi annektálását
A világ hét legfejlettebb iparú országának (G7) képviselői csütörtökön kiadott közös állásfoglalásukban felhívták a moszkvai vezetés figyelmét, hogy nem ismerik el a Krím félsziget Oroszország általi elcsatolását.
A baloldali Önrendelkezés nyerte meg a koszovói választást
A baloldali Önrendelkezés (Vetevendosje) nyerte meg a vasárnapi előrehozott parlamenti választásokat Koszovóban - derült ki a választási bizottság legfrissebb, a szavazatok 96 százalékának feldolgozottságát alapján közölt adatokból hétfőn.
  • MTI
Az Európai Néppárt Politikai Közgyűlése a koronavírus-járvány negatív hatásaira figyelmeztetett
Az Európai Néppárt (EPP) Politikai Közgyűlése hétfőn videókonferencia keretében tartott ülésén a koronavírus-járvány okozta válság negatív hatásaira figyelmeztetett, és a transzatlanti kapcsolatok erősítésének fontosságát hangsúlyozta.
  • MTI
Erdogan és Merkel a török-EU viszonyról egyeztetett videón
Recep Tayyip Erdogan török elnök és Angela Merkel német kancellár a kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséről, valamint a Törökország és az Európai Unió viszonyáról egyeztetett pénteken videóhívás keretében - közölte a török államfői hivatal kommunikációs igazgatósága.
  • MTI
1 2 3 4 5 ... »
Legfrissebb