unió

Sassoli EP-elnökre emlékeznek az uniós parlamenti képviselők a jövő heti plenáris ülésen
Megemlékezést tart az Európai Parlament (EP) a jövő héten Strasbourgban esedékes plenáris ülésének megnyitásakor a kedden elhunyt David Sassoli EP-elnök emlékére - jelentette be közleményben az uniós parlament.
  • MTI
Az EU 700 millió adag oltóanyagot oszt meg a rászoruló országokkal 2022-ben
Az Európai Unió a koronavírus-járvány elleni küzdelem jegyében 700 millió adagnyi oltóanyag megosztását ígérte az arra rászoruló országokkal 2022 közepéig, és jó úton halad, afelé, hogy ezen ígéretét teljesítése - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön.
Európai Bizottság: a migráció az európai identitás meghatározó eleme
A migráció hozzájárult a mai Európai Unió formálásához, az európai identitás meghatározó része, melyben különböző kultúrák, nyelvek és tehetségek találkoznak - jelentette ki az Európai Bizottság pénteken, a migránsok december 18-án esedékes nemzetközi napja alkalmából kiadott közleményében.
  • MTI
Az uniós egészségügyi miniszterek az emlékeztető oltás beadatására szólítottak fel
Az Európai Unió tagországainak egészségügyi miniszterei keddi brüsszeli tanácskozásukon a koronavírus elleni emlékeztető oltás felvételére szólították fel a lakosságot - tájékoztatott közleményben az EU Tanácsa az értekezlet után.
  • MTI
Ezrek vonultak utcára Brüsszelben a megszorító intézkedések ellen tiltakozva
Több tízezren vonultak utcára Brüsszelben a belga kormány szerdán bevezetett, a koronavírus-járvány visszaszorítását célzó új intézkedései ellen tiltakozva, miközben az újonnan regisztrált fertőzöttek száma napi 12 ezer fölé emelkedett, és hatszáznál többen kényszerülnek intenzív ellátásra Belgiumban a közegészségügyi intézet vasárnapi jelentése szerint.
  • MTI
Megállapodás született az EU 2022-as költségvetéséről
Az Európai Unió Gazdasági és Pénzügyi Tanácsa megállapodásra jutott az Európai Parlamenttel (EP) a 2022-es uniós költségvetésről, az összes kötelezettségvállalást 169 515,8 millió euróban, a kifizetéseket pedig 170 603,3 millió euróban határozták meg - közölte az uniós tanács kedden.

  • MTI
Von der Leyen: az EU kiterjeszti a Fehéroroszország elleni szankciókat
Az Európai Unió (EU) a jövő héten kiterjeszti a Fehéroroszország elleni szankciókat - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerdán, miután Joe Biden amerikai elnökkel tárgyalt a Fehér Házban.
  • MTI
Magyar politikusok álltak ki az Európa Tanácsban a nemzeti kisebbségek megvédelmezéséért
Magyar politikusok álltak ki a nemzeti kisebbségek megvédelmezéséért kedden a strasbourgi székhelyű Európa Tanács (ET) Miniszteri Bizottságának magyar elnöksége által szervezett magas szintű konferencián.
  • MTI
Keddtől újra lehet pályázni az ingyenes uniós vasúti bérletekre
Keddtől a 18 és 20 év közötti európai fiatalok újra pályázhatnak az ingyenes vasúti bérletekre, az Európai Unió DiscoverEU nevű programja keretében idén 60 ezer vasúti utazási igazolványt oszt ki - közölte az Európai Bizottság hétfőn.
  • MTI
EU-csúcs - Az unió külpolitikai arculatának megerősítéséről kezdtek tárgyalást a tagországok vezetői
Az Európai Unió külpolitikai arculatának megerősítéséről is tárgyalnak kedd este kezdődött szlovéniai munkavacsorájukon az európai uniós tagországok állam- és kormányfői - derül ki a megbeszélés előtti nyilatkozatokból.
  • MTI
1 2 3 4 5 ... »
Legfrissebb