unió

Megalakult a Patrióták Európáért EP-frakciója
Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába. Céljuk, hogy változást hozzanak az európai uniós politikában - jelentette be Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően hétfőn.
  • MTI
A Tisza Párt érkezik, a KDNP távozik az Európai Néppártból
Az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciója keddi, brüsszeli ülésén 97 százalékos támogatás mellett hozzájárult a Tisza Párt felvételéhez az EPP uniós parlamenti képviselőcsoportjába.
  • MTI
Az Európai Parlament elfogadta az uniós villamosenergia-piac reformját
Az Európai Parlament (EP) csütörtökön megszavazta azt a jogszabályt, amely lehetővé teszi az uniós villamosenergia-piac reformját - közölte a brüsszeli testület.
  • MTI
Ukrajnai háború - Morawiecki terrorriasztást hirdetett az Ukrajnával határos két lengyel vajdaságban
A négyfokos skálán másodfokú, megelőző jellegű terrorriasztást hirdetett Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő az Ukrajnával határos két vajdaságban - közölte keddre virradóan a lengyel kormány biztonsági központja (RCB).
  • MTI
Orosz hadművelet - Szijjártó: a háború nem megoldás
A háború nem megoldás, a háború szenvedést hoz, a háború a lehető legrosszabb forgatókönyv - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Bahreinben.
  • MTI
Az Európai Bizottság chiptörvényt javasol a félvezetőhiány leküzdésére
Az Európai Bizottság európai chiptörvényt javasol a félvezetőhiány leküzdésére és Európa technológiai vezető szerepének megerősítésére - jelentette be Margrethe Vestager, a brüsszeli testület digitális korra felkészült Európáért felelős ügyvezető alelnöke kedden.
  • MTI
Sassoli EP-elnökre emlékeznek az uniós parlamenti képviselők a jövő heti plenáris ülésen
Megemlékezést tart az Európai Parlament (EP) a jövő héten Strasbourgban esedékes plenáris ülésének megnyitásakor a kedden elhunyt David Sassoli EP-elnök emlékére - jelentette be közleményben az uniós parlament.
  • MTI
Az EU 700 millió adag oltóanyagot oszt meg a rászoruló országokkal 2022-ben
Az Európai Unió a koronavírus-járvány elleni küzdelem jegyében 700 millió adagnyi oltóanyag megosztását ígérte az arra rászoruló országokkal 2022 közepéig, és jó úton halad, afelé, hogy ezen ígéretét teljesítése - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön.
Európai Bizottság: a migráció az európai identitás meghatározó eleme
A migráció hozzájárult a mai Európai Unió formálásához, az európai identitás meghatározó része, melyben különböző kultúrák, nyelvek és tehetségek találkoznak - jelentette ki az Európai Bizottság pénteken, a migránsok december 18-án esedékes nemzetközi napja alkalmából kiadott közleményében.
  • MTI
Az uniós egészségügyi miniszterek az emlékeztető oltás beadatására szólítottak fel
Az Európai Unió tagországainak egészségügyi miniszterei keddi brüsszeli tanácskozásukon a koronavírus elleni emlékeztető oltás felvételére szólították fel a lakosságot - tájékoztatott közleményben az EU Tanácsa az értekezlet után.
  • MTI
1 2 3 4 5 ... »
Legfrissebb