glóbusz

Borrell: aggasztók az oroszországi őrizetbe vételekről érkező hírek
Aggasztónak nevezte hétfőn az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője az arról szóló híreket, hogy több mint háromezer embert vettek őrizetbe Oroszországban a hétvégén az Alekszej Navalnij ellenzéki politikus támogatására tartott tüntetések nyomán.

  • MTI
Koronavírus - Megkezdődött a Moderna vakcinájának európai kiszállítása
Megkezdődött a Moderna amerikai gyógyszergyár koronavírus elleni vakcinájának európai kiszállítása - közölte hétfőn a vállalat.
  • MTI
Amerikai elnökválasztás - Johnson: "a közös értékek és érdekek védelmében dolgozunk majd együtt Biden elnökkel"
Boris Johnson brit miniszterelnök szerint az Egyesült Államok Nagy-Britannia legszorosabb és legfontosabb szövetségese, és a brit kormány a közös értékek és érdekek védelmében működik majd együtt Joe Biden leendő demokrata párti amerikai elnök kormányával.
Amerikai elnökválasztás - Lounge Group: a magyarok szerint Trump nyer
A Lounge Group az Egyesült Államokban és Magyarországon párhuzamosan készített - mint írták - egyedülálló kutatás alapján azt közölte az MTI-vel, hogy a magyarok szerint a jelenleg is hivatalban lévő Donald Trump nyeri a november 3-i amerikai elnökválasztást.
  • MTI
Hegyi-Karabah - Azonnali tűzszünetre szólított fel az orosz, az amerikai és a francia külügyminiszter
Közös nyilatkozatban szólította fel azonnali tűzszünetre a Hegyi-Karabah birtoklásáért hadban álló Örményországot és Azerbajdzsánt hétfőn Oroszország, az Egyesült Államok és Franciaország külügyminisztere. Hasonlóképpen nyilatkozott Vlagyimir Putyin orosz elnök az örmény hivatali partnerével, Nikol Pasinjánnal lefolytatott telefonbeszélgetése során.
  • MTI
Manfred Weber: az EU-s külső határ hatékony ellenőrzése az új menekültügyi politika legfontosabb eleme
Az Európai Unió külső határának hatékony ellenőrzése a legfontosabb a közösség új menekültügyi migrációs politikájában - mondta Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakcióvezetője egy keddi német lapinterjúban.
A Twitter törölheti vagy megjelölheti az amerikai elnökválasztáshoz kapcsolódó hamis információkat
Törölheti vagy megjelölheti az amerikai elnökválasztáshoz kapcsolódó hamis információkat a Twitter, beleértve azt is, ha valamelyik elnökjelölt megalapozatlanul jelenti be a győzelmét. Mindezt a közösségi portál maga jelentette be csütörtökön.
Donald Trump nem bánja, ha a Microsoft felvásárolja a TikTok kínai videómegosztót
Nem bánja, sőt, jóvá is hagyja, ha a Microsoft amerikai szoftvergyártó óriásvállalat felvásárolja a TikTok kínai videómegosztót - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök újságíróknak hétfőn a Fehér Házban, hozzátéve, hogy ha szeptember 15-ig nem jön létre megállapodás a vásárlásról, akkor a TikTokot betiltja az Egyesült Államok területén.
  • MTI
Koronavírus - Oroszország eltörli a kéthetes karanténkötelezettséget a tesztelt beutazók esetében
Oroszország szerdától eltörli a kötelező kéthetes karanténba vonulást azon beutazó orosz és külföldi állampolgárok esetében, akik háromnaposnál nem régebbi negatív Covid-19-tesztet tudnak felmutatni.
  • MTI
Biden: Az az afroamerikai, aki Trumpra szavaz, nem igazán fekete
Az az afroamerikai, aki Trumpra szavaz, „nem igazán fekete” – fogalmazott Joe Biden, a demokraták várható elnökjelöltje pénteken egy rádióműsorban azokra az amerikai feketékre utalva, akik szerinte haboznak úgy dönteni, hogy Trump ellenében rá szavazzanak.
  • Hirado.hu
1 2 3 4 5 ... »