glóbusz

Varsóba hívnák az amerikai elnököt a visegrádi négyek
A négy visegrádi ország (V4) azt mérlegeli, hogy közösen meghívják Varsóba Donald Trump amerikai államfőt - közölte Andrej Babis cseh miniszterelnök a Blesk.cz hírportálon kedden megjelenő beszélgetésben, amelyet röviden a CTK cseh hírügynökség is ismertetett.
  • MTI
Vestager: mihamarabb rendezni kell a digitális adó kérdését
Ismét napirendre kell venni az európai uniós digitális adó kérdését, amennyiben erről nem születik globális egyezmény a jövő év végéig, az internetes nagyvállalatoknak ugyanis ott is adózniuk kellene, ahol a nyereségük keletkezik - jelentette ki keddi brüsszeli meghallgatásán Margrethe Vestager, az új Európai Bizottság egyik ügyvezető alelnök-jelöltje.
  • MTI
Szakértő: ezer megbetegedés köthető az e-cigarettához az Egyesült Államokban
Az amerikai járványügyi hatóság nyilvános adatbázisa szerint már ezernyolc megbetegedés köthető az elektromos cigarettához (e-cigaretta) - mondta Joó Tamás egészségügyi közgazdász szombat reggel az M1 aktuális csatornán.
  • MTI
Az ELTE ismét a Times Higher Education bölcsészettudományi rangsorában
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) továbbra is egyetlen magyar egyetemként szerepel a brit Times Higher Education 2020-as bölcsészettudományi felsőoktatási rangsorában.
  • MTI
Negyvenkilenc kisfilmet válogattak be a 27. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztiválra
Negyvenkilenc kisfilmet válogattak be a marosvásárhelyi 27. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál versenyprogramjába, a seregszemle november 6. és 10. között lesz a helyi Kultúrpalotában - közölték szerdán a szervezők.
  • MTI
Kétségbe vonja a vörös hús veszélyességét egy új tanulmány
Egy új tanulmány szerint a legtöbb ember számára értelmetlen visszafogni a vörös húsok és a feldolgozott húsáruk fogyasztását, mivel "a bizonyítékok gyengék, a kockázat kicsi".
  • MTI
Diplomáciai kapcsolatot létesített Magyarország a Marshall-szigetekkel
Magyarország szombaton hivatalosan felvette a diplomáciai kapcsolatot a csendes-óceáni Marshall-szigeteki Köztársasággal.
  • MTI
A jövő 50 egészséges élelmiszere, amivel megmenthető a Föld
A kaktuszoktól az algákon, és a vitaminban gazdag virágokon át a szárazságtűrő gyökérzöldségekig – a Knorr és a WWF összeállította annak az 50 tápláló élelmiszernek a listáját, amelyek fogyasztása az emberi szervezet, termesztése pedig a bolygónk számára volna kedvezőbb a jelenleg szinte egyeduralkodó alapanyagokhoz képest.
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Magyar-osztrák-svájci közös pályázat a 2024-es női kézilabda Eb-re
Magyarország Ausztriával és Svájccal közösen pályázik a 2024-es női kézilabda Európa-bajnokság megrendezésére.
  • MTI
Ismeretterjesztő program indul az antibiotikum-rezisztencia veszélyeiről
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elindította ismeretterjesztő és szemléletformáló programját az antibiotikum-rezisztencia veszélyeiről és az ehhez kapcsolódó tematikus honlapot - tájékoztatta a hivatal pénteken az MTI-t.
  • MTI
1 2 3 4 5 ... »