glóbusz

Facebook: európai felhasználók beszélgetéseiről nem készítettek leiratot
Európai felhasználók nem voltak érintettek azon kísérleti projektben, amelynek keretében a Facebook lehallgatott és leiratozott bizonyos beszélgetéseket - szögezte le csütörtöki közleményében a közösségi oldal.
  • MTI
Politico: Soros György szervezetet hozott létre a 2020-as demokrata választási kampány finanszírozására az Egyesült Államokban
Soros György szervezetet hozott létre az Egyesült Államokban a 2020-as demokrata választási kampány finanszírozására - jelentette a Szövetségi Választási Bizottság adataira hivatkozva a Politico című lap csütörtökön.
  • MTI
EU: még van idő a párbeszédre az INF-szerződés megőrzése érdekében
Aggodalomra ad okot, hogy Moszkva felfüggesztette a közepes és rövid hatótávolságú nukleáris eszközök felszámolásáról szóló szerződés (INF) hatályát, a következő napok azonban még lehetőséget adnak a párbeszédre, hogy szükséges intézkedések születhessenek az augusztus 2-án lejáró határidőig a globális biztonság megőrzése érdekében - jelentette ki Federica Mogherini vasárnap.
  • MTI
A 3D-nyomtatás orvosi alkalmazásait vizsgálják Szegeden
A 3D-nyomtatás orvosi alkalmazásait vizsgálják a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE), ahol ősszel megnyílik a technológiát használó új központ - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.
  • MTI
EU: Irán hagyjon fel az engedélyezett szint feletti urándúsítással
Az Európai Unió arra szólítja fel Iránt, hogy ne tegyen olyan lépéseket, amelyek veszélyeztetik az atomprogramjáról 2015-ben létrejött többhatalmi megállapodás jövőjét, és hagyjon fel az egyezmény által engedélyezett szint feletti urándúsítással - közölte az Európai Bizottság illetékes szóvivője kedden.
  • MTI
Pozitívról stabilra változtatta a magyar bankrendszer kilátását a Moody's
Stabilra változtatta kedden a magyar bankrendszer kilátását az eddigi pozitívról a Moody's Investors Service.
  • MTI
Vizes vb: Sós Csaba négy-öt éremre számít
Sós Csaba szövetségi kapitány négy-öt magyar úszóéremre számít a júliusi, dél-koreai vizes világbajnokságon.
  • MTI
Orvos: negatív gyermekkori élmények hatására alakulhatnak ki a szenvedélybetegségek
A negatív gyermekkori élmények hatására alakulhatnak ki a szenvedélybetegségek - mondta Makara Mihály, a Dél-pesti Centrumkórház orvosa az M1 aktuális csatornán szombaton.
  • MTI
Olaszországot állítja középpontba az Európai Hidak fesztivál
Olaszországot állítja középpontba a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) és a Müpa Európai Hidak elnevezésű közös fesztiválja szeptember 18. és 30. között.
  • MTI
A valódi emberi közösségek fontosságát hangsúlyozta Ferenc pápa
Valódi emberi közösséget szorgalmazott a közösségi oldalak helyett Ferenc pápa a Szent Péter téren celebrált pünkösdvasárnapi miséjében.
  • MTI
1 2 3 4 5 ... »