glóbusz

Glasgow-i klímacsúcs - Több mint száz ország megállapodott az erdőirtás leállításáról
Száznál több ország részvételével megállapodás született kedden, az ENSZ Éghajlat-változási Keretegyezményének Glasgowban zajló 26. ülésén (COP26) a világ erdőségeinek megóvásáról és a felelős termőföldhasználat előmozdításáról.
  • MTI
Borrell: fel kell vennünk a kapcsolatot az új afgán vezetéssel
Az Európai Uniónak minél hamarabb fel kell venni a kapcsolatot az új afgán vezetéssel, annak érdekében, hogy elkerüljünk egy újabb migrációs és humanitárius válságot, és a nemzetközi terroristák visszatérését az országba - jelentette ki kedd este Josep Borrell kül és -biztonságpolitikáért felelős uniós főképviselő, az EU-tagországok külügyminisztereivel az afganisztáni helyzetről folytatott rendkívüli tanácskozás utáni sajtótájékoztatón.
  • MTI
Lezárult az uniós Covid-igazolványokról szóló jogalkotási folyamat
Lezárult az európai uniós digitális Covid-igazolványokról szóló jogalkotási folyamat, amelynek célja az EU-n belüli biztonságos és szabad mozgás megkönnyítése a koronavírus-járvány alatt - jelentette be hétfőn közös közleményben az Európai Parlament, az Európai Bizottság és a Tanács.
  • MTI
Nyitnak a vendéglátóhelyek és a boltok Angliában
A brit kormány által kidolgozott részletes nyitási menetrendnek megfelelően hétfőtől minden bolt kinyithat Angliában, és vendégeket fogadhatnak azok az éttermek, amelyek meg tudják oldani a szabadtéri felszolgálást.
  • MTI
Kínai külügyminiszter: Washingtonnak ésszerűbb Kína-politikát kellene folytatnia
A Kínával szembeni előítéletek és a gyanakvás elvetésére, valamint egy ésszerűbb Kína-politika alkalmazására szólította fel az amerikai törvényhozókat Vang Ji kínai külügyminiszter hétfőn, egy Pekingben tartott külügyi fórum megnyitóján elmondott beszédében.
  • MTI
Borrell: aggasztók az oroszországi őrizetbe vételekről érkező hírek
Aggasztónak nevezte hétfőn az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője az arról szóló híreket, hogy több mint háromezer embert vettek őrizetbe Oroszországban a hétvégén az Alekszej Navalnij ellenzéki politikus támogatására tartott tüntetések nyomán.

  • MTI
Koronavírus - Megkezdődött a Moderna vakcinájának európai kiszállítása
Megkezdődött a Moderna amerikai gyógyszergyár koronavírus elleni vakcinájának európai kiszállítása - közölte hétfőn a vállalat.
  • MTI
Amerikai elnökválasztás - Johnson: "a közös értékek és érdekek védelmében dolgozunk majd együtt Biden elnökkel"
Boris Johnson brit miniszterelnök szerint az Egyesült Államok Nagy-Britannia legszorosabb és legfontosabb szövetségese, és a brit kormány a közös értékek és érdekek védelmében működik majd együtt Joe Biden leendő demokrata párti amerikai elnök kormányával.
Amerikai elnökválasztás - Lounge Group: a magyarok szerint Trump nyer
A Lounge Group az Egyesült Államokban és Magyarországon párhuzamosan készített - mint írták - egyedülálló kutatás alapján azt közölte az MTI-vel, hogy a magyarok szerint a jelenleg is hivatalban lévő Donald Trump nyeri a november 3-i amerikai elnökválasztást.
  • MTI
Hegyi-Karabah - Azonnali tűzszünetre szólított fel az orosz, az amerikai és a francia külügyminiszter
Közös nyilatkozatban szólította fel azonnali tűzszünetre a Hegyi-Karabah birtoklásáért hadban álló Örményországot és Azerbajdzsánt hétfőn Oroszország, az Egyesült Államok és Franciaország külügyminisztere. Hasonlóképpen nyilatkozott Vlagyimir Putyin orosz elnök az örmény hivatali partnerével, Nikol Pasinjánnal lefolytatott telefonbeszélgetése során.
  • MTI
1 2 3 4 5 ... »