Budapest Európa Sportfővárosa: a Városligeti Műjégpályán zárul a programsorozat

A Budapest 2019 Európa Sportfővárosa vasárnapi záróeseményére a szervezők a Városligeti Műjégpályára várják az érdeklődőket, ahol az ingyenesen látogatható Jég Veled Sportfőváros rendezvénnyel ér véget a sportolást, az egészséges életmódot népszerűsítő egész éves programsorozat.

A 16 órakor kezdődő eseményen a téli sportok kapják a főszerepet, bárki kipróbálhatja a korcsolyázást, belekóstolhat a jégkorongozásba, megismerkedhet a curlingezés, illetve a jéglabdázás technikájával is, a legkisebbek pedig megtehetik első siklásaikat a jégen fakutyákon ülve.

A szabadon választott sportolási lehetőségek mellett a helyszínen lesz mini jégkorong, jégtánc és szinkronkorcsolya bemutató, valamint színpadra lép Kovácsovics Fruzsina, az Animal Cannibals és a New Level Empire zenekar. Az eseményre kilátogatók ügyességi versenyeken is részt vehetnek, melyekkel pontokat gyűjtögethetnek az azonnal beváltható, értékes sportos nyereményekért.

"Január 1-jén mi nyitottuk a Sportfőváros évadot és a december 8-i eseménnyel nálunk is ér véget ez a színes, a budapestieknek egész évben sok sportolási lehetőséget kínáló programsorozat. Bízom benne, hogy akárcsak az év elején, most is sokan eljönnek hozzánk" - idézte a szervezők közleménye a Műjégpályát üzemeltető Budapesti Sportszolgáltató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjét.

Molnár Zoltán a várható nagy érdeklődésre tekintettel arra kérte a látogatókat, hogy minél előbb érkezzenek meg a Műjégpályára, mert a helyszín befogadóképessége korlátozott.

"Csak háromezer embert tudunk beengedni. Emiatt mindenkinek a megértését, és az esetleges sorban állás miatt a türelmét kérem. A korcsolyákat természetesen senki se hagyja otthon, de akinek nincs, az nálunk is bérelhet a készleteink erejéig" - tette hozzá.

Az egész éves sorozat, melynek mottója az volt, hogy egyetlen nap se teljen el sportolás nélkül, újévi korcsolyázással vette kezdetét január 1-jén ugyanezen a helyszínen. A programkínálat célja az volt, hogy a budapestiek számára minél közelebb hozzák a sportolás élményét és lehetőségét.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár tavaly decemberben többek között arról beszélt, hogy a főváros 365 sportesemény lebonyolítását vállalta a 2019-es évre.

Az évad záróeseményének vendége lesz 18 órától Gy. Németh Erzsébet, Budapest kultúráért és sportért felelős főpolgármester-helyettese, Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, illetve Kamuti Jenő, a Budapesti Sportszövetségek Uniójának elnöke.