Szijjártó: innovációra van szükség a vetőmag ágazatban

A fenntartható mezőgazdasági termeléshez innovációra van szükség az egész ágazatban és a vetőmag termelésben is, ahhoz, hogy a globális kihívások és a klímaváltozás hatásait csökkenteni lehessen - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Vetőmag Világkongresszus megnyitóján hétfőn Budapesten.

Rámutatott: globális konszenzus szükséges az ágazat előtt álló hosszú távú kihívások kezeléséhez. Magyarország a vízgazdálkodás és a vetőmag termesztés területén is kiemelkedő fejlesztéseket tudhat magáénak, amelyeket a világ számos részén használnak már - tette hozzá.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b2), mellette Takács Gáza, a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VSZT) elnöke (b), Budai Gyula, az Oroszország által elrendelt embargóból fakadó külgazdasági intézkedésekért felelős miniszteri biztos (b3) és Jean-Christophe Gouache, a Nemzetközi Vetőmag Szövetség (ISF) elnöke (j2) a 2017-es ISF Vetőmag Világkongresszus hivatalos megnyitó ünnepsége kezdete előtt a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2017. május 22-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Jean-Christophe Gouache, a Nemzetközi Vetőmag Szövetség (ISF) elnöke megnyitójában kiemelte: a vetőmag szektorra nagy kihívások várnak a következő évtizedekben, a legnagyobb kérdés az, hogyan lehet a világ növekvő népességének megfelelő mennyiségű, minőségi vetőmagot előállítani, mert ezek hiányában az élelmiszeripar sem tud létezni.

Legfrissebb