Javította az FHB Jelzálogbank osztályzatait a Moody's

Javította az FHB Jelzálogbank osztályzatait a Moody's Investor Service, a felminősítés a május 8-i felminősítést valószínűsítő felülvizsgálatot zárja le - derül ki hitelintézet rendkívüli tájékoztatásából, amelyet a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn tett közzé.

A közlemény szerint a Moody's július 31-én közzétette, hogy az FHB hazai és külföldi devizában denominált hosszú lejáratú betéteinek hitelminősítését "B2"-ről "B1"-re emelte.

A hitelminősítő a bank eddigi "caa1" alapszintű adósminőség-értékelését (baseline credit assessment, BCA) "b3"-ra emelte, a kiigazított BCA hitelminősítést pedig "b2"-re a korábbi "b3"-ról.

Az FHB hosszú távú partnerkockázatának (Counterparty Risk, CR) minősítését (CRA) "Ba2(cr)"-re javította a Moody's a korábbi "Ba3(cr)"-ról.

Az FHB hosszú lejáratú betéteinek stabil kilátást adott a hitelminősítő. A hitelintézet nem elsődleges (Not-Prime) rövid lejáratú betéteinek és a Not-Prime (cr) partnerkockázatának (CRA) besorolását a mostani hitelminősítés nem érintette.

A felminősítés a Moody's 2017. május 8-i felminősítést valószínűsítő felülvizsgálatát zárja le. A hitelminősítő a felülvizsgálatot azzal a feltételezéssel indította, hogy az FHB hitelkockázata jelentősen mérséklődhet azáltal, hogy a bank egyedi pénzügyi mutatói várhatóan tovább javulnak, valamint, hogy tovább növekszik a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szövetsége (SZHISZ) által a banknak nyújtott szektorszintű támogatás.

Legfrissebb